sobota 13. května 2017

Beskydy v mlze

Mlha, že jsme místy neviděli na pár kroků. Do parapetu ťukající kapky deště. Od podzimu naváté listí a poslední zbytky sněhu, zatímco dole v údolí na nás čekalo léto. I takový byl květnový víkend v Moravskoslezských Beskydách.

Socha Radegasta, slovanského boha pohostinnosti a úrody.
Všechny fotky se dají zvětšit kliknutím.



Na kolobce do neznáma. I přes panující nevlídno byla cesta velmi příjemná.


Jurkovičovy Pustevny chvíli před deštěm.


 Cyril a Metoděj na vrcholku Radhoště. V dáli stojí dřevěná kaple z roku 1898.


Hejna ptáků jako z Hitchcockových filmů, která nám v pravidelných intervalech přelétala nad hlavou.


Kamenné pyramidy. Bylo tam tuze krásně!


11 komentářů:

  1. To musel být určitě krásný výlet! Je vidět, že sis to moc užila :) Fotečky jsou krásné, hned bych se tam vypravila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář na mém blogu, potěšil :) Zadní je ten první odstaveček :)

      Vymazat
    2. Děkuji za milou návštěvu. Původně jsem z výletu ani psát vlastní článek neplánovala, ale Beskydy si o to samy řekly. Na horách je krásně za každého počasí.

      Vymazat
  2. Krásné fotky a určitě i víkend... sice dávám přednost slunečnějšímu počasí, ale tohle má taky své kouzlo. :)
    Parádní nápad s koloběžkami, zrovna tak 2 týdny zpátky jsem udeřila na Toma, že to konečně taky zkusíme, akorát pro začátek zvolíme spíš nějakou rovinatou cyklostezku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty větší koloběžky, co se obvykle půjčují, jsou dobré na jízdu po asfaltu a ideálně z kopce. Když si ji půjčíte na Pustevnách jako my, tak si můžete sjet dolů krásnou cestou a pak je vrátit dole v údolí. My si tedy výlet trochu protáhli a hlavně jsme jeli část lesňačkou, ale o to byla větší zábava. :D Já měla koloběžku s menšími koly, vhodnou právě i do terénu a na kopečky. Super zážitek!

      Vymazat
  3. Vypadá to tam nádherně. :)
    Na těch koloběžkách by to mohlo být hodně zajímavé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala Tlapičce výše, moc je doporučuji, byl to super zážitek. :)

      Vymazat
  4. Krásné, ta mlha tomu dodává takový tajemný nádech, já na ní moc při focení štěstí nemívám, ale snad se mi jednou poštěstí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kouzlo nečekaného. :) Mlha se na Pustevnách držela celý víkend, zatímco dole v údolí už panovalo slunečné kraťáskové počasí. Děkuji za návštěvu!

      Vymazat
  5. Tohle je další z míst, kde jsem nikdy nebyla, ale dlouho se tam chci podívat. Takže díky tvému článku se mi to zase připomnělo, a třeba to stihnu konečně tohle léto nebo na začátku podzimu. Socha Radegasta se mi strašně líbí už od dětství, kdy jsem viděla obrázek někde v časopisu. A ta mlha na fotkách jim dodává skvělou atmosféru. Po té listy zaváté cestě bych se taky hned projela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na těch fotkách je krásně vidět, jak je celý život jen o úhlu pohledu. Někdo by řekl, že jsme měli mokro, mlhu a že nebylo nic vidět, pro někoho mají hory v tomto počasí o to větší atmosféru. :) Socha Radegasta je ve skutečnosti docela malá, na fotkách působí majestátněji. Beskydy jsou každopádně krásné, ráda se tam vracím.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu!