úterý 4. července 2017

Na kolech jižní Moravou

Víkend strávený na kolech s kamarády, milý kolorit začátku léta. Na jižní Moravu, kam míříme nejčastěji, se člověk rád vrací: za vínem i nádhernými západy slunce.

Letos se sešla skvělá parta lidí. I když jsme s mým milým na konci pelotonu slušně hekali, protože na rozdíl od ostatních pravidelnému tréninku moc nedáme, dost jsme si to oba užili. 


130 našlapaných kilometrů nás odměnilo krásnou duhou. Stany jsme za deště stavěli i o 2 dny později skládali, po zbytek víkendu však bylo počasí ukázkové. Obě fotky jsou foceny u nádrže Nové Mlýny.


Přírodní biotop: žabí jezírko. Slézat z kola kvůli fotkám mě stálo nemalé zpoždění, ale kdo by mohl jen tak minout žabí jezírko??


Lednice, kam jsme si v sobotu na otočku vyjeli. Někteří podnikli pěší výlet na Minaret, jiní (čili já a Maťo) si jen prošli skleník a po zbytek času lenošili.


Fotogenické kachličky v palmovém skleníku.


Chorvatsko? Řecko? Morava?
Vždyť je to jedno, mušle mají všude. 😊


Do jakých míst se rádi vracíte vy?

8 komentářů:

  1. Zase opět krása :) Lednice je má oblíbená. Byla jsem tam asi 2x na dovolené a jednou tam strávila pár dní sama, jenom brouzdáním po parku a okolí. Navíc na kola je to tam taky fajn, víceméně rovinky..
    Ráda se vracím ale i do jižních Čech - Lipno, Český Krumlov apod., to je moje. Tam bych si uměla i představit bydlet. Ale to i v Krkonoších :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jižní Čechy jsou také krásné, ale Morava je mi o dost bližší. Navíc to mám na Pálavu kousek, vede tam z Brna super cyklostezka. Koncem léta bych se ještě ráda otočila na víkend do Mikulova, tak se snad zadaří. :)

      Vymazat
    2. Tak ať vyjde i Mikulov ;) Je pravda, že bych na Moravu asi taky jezdila častěji nebýt D1..to je teď dost za trest :D

      Vymazat
  2. Nádhera. Ty fotky jsou boží. :)
    Ani se nedivím, že ses musela zastavit, to prostě nejde nevyfotit žabí jezírko. :)
    Radši jezdím spíš tam, kde jsem nebyla, ale hodně často jsme jezdívali do Krušných hor na Klínovec. Už jsem se podívala i do Orlických hor a do Jizerských hor. Ještě chci hlavně Šumavu a Moravský kras, tak uvidím. :) Příští rok se uvidí, zda to bude na Balaton, či ten Moravský kras, je toho hodně, co se dá procestovat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Luma'il! :) Moravský kras je super, zkuste i Rudické propadání a Sloupsko-šošůvské jeskyně. Kousek jsou i mé oblíbené Dolní Kounice a překrásný rozpadlý klášter Rosa Coeli, celý obrostlý břečťany.

      Vymazat
    2. Děkuji za tip. Uvidím, kam nakonec pojedeme. kdo ví, co se za rok vymyslí, ale určitě si ti zapíšu, kdybychom tam jeli. :)

      Vymazat
  3. Nádherné fotky, opravdu. :-) Zahraničí je prima zkušenost, ale u nás je taky tak nádherně...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky souhlasím s názorem, že nejlepší dovolená nemusí být nutně ta v zahraničí. Díky! :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu!