pátek 1. prosince 2017

Pardubice a botanická

Pár fotek, které jsem ulovila v posledních dnech. 

Před týdnem jsme se sestřičkou vydaly do botanické zahrady PřF MU. Hlavním důvodem byla výstava terarijních zvířat, která zde probíhala. Chovatelé byli velmi vstřícní, a tak se návštěvníci mohli seznámit třeba s chameleonem i na vlastní kůži. Taky vám tak připomíná Pascala z Tangled?
  

Boa constrictor, jihoamerický hroznýš královský. Tento macek je vlastně ještě miminko.


A zde je i nějaký ten květinový záběr z pomrzlé venkovní části botanické zahrady. S foťákem jsem se nad keříkem skláněla velmi dlouho, než se větve s fialovými bobulemi přestaly ve větru třepetat.


Víkend jsem strávila v Pardubicích na tradičním tanečním festivalu, ačkoliv letos už ne jako účastník soutěže, ale jen jako roztleskávačka pro mé dva taneční soubory. Pardubice mám ohromně ráda a je to nejspíš jediné město v Česku, kde si, mimo domovského Brna, dokážu představit bydlet.

Zelená brána, dominanta města:


Útulné kavárny jsou zde na každém rohu, ale Café Bajer je z nich nejkrásnější.


Škoda, že nám to letos nevyšlo na vánoční trhy, které jsou zde obzvláště pěkné. Aspoň že stromeček už stál.


Něco foceno na digitál, něco na Maťův mobil.

Kam se rádi vracíte vy? 

20 komentářů:

  1. Krásné fotky! :) Ten chameleon je úžasný a vážně vypadá jak z na vlásku ! :D. Já se nejraději vracím domů, když cestuju :) i když se mi to líbí v Harrachově, Berlíně a v dalších městech, tak doma je doma. A nebo co mě ještě napadlo je chata :)

    http://shardofdreams.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za návštěvu! Souhlasím, že doma je zkrátka doma. :)

      Vymazat
  2. Tak ten chameleon je naprosto úžasnej, had taky. Hada jsem v ruce ještě nikdy neměla, a vzhledem k tomu, že si jich vůbec nebojím, to hodlám jednou zkusit!

    V Pardubicích jsem, přiznám se, nebyla. Jen jsem projížděla vlakem, což se samozřejmě nepočítá. :-D Ale určitě to někdy napravím, podle fotek to tam vypadá zajímavě. A určitě, kdybych tam někdy hodlala něco podniknout, tak kolem Vánoc, právě kvůli těm trhům. Ono každé trhy jsou jinačí, všude mají jiné věci a každý svařák chutná trochu jinak. :-D A hlavně tam hodně často kupuji "cetky" - ne pro sebe, ale pro babičku, která sbírá třeba dřevěné andělíčky, a takové ty věci. A to je taky všude jiné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já odmítla akorát tarantuli, tu bych nedala. Had hodně syčel, až jsem se ho bála.

      Pardubice jsou na jednodenní výlet z Prahy ideální. A jejich vánoční trhy bývají opravdu nádherné. Nejhezčí je vylézt si na vyhlídku na Zelené bráně, pak se celé trhy rozprostírají přímo pod tebou. Jezdím tam moc ráda. <3

      Vymazat
  3. Chameleonky mám ráda! :-) V Pardubicích jsem byla jen jednou a to jsem tam jela ještě tenkrát s klukama z kapely a to co jsem z města viděla, to se mi teda zrovna nelíbilo :-D.
    Musím ti pochválit tvůj nevý design. Líbí se mi daleko víc než ten předešlý, je krásně výrazný a navíc tuhle vínovou miluju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, ještě jsem ho ani nestačila dokončit! :D Prokrastinuji místo psaní seminárky.

      Jak se někomu můžou Pardubice nelíbit, to nechápu. Podloubí, kavárny, krásně opravené měšťanské domy a vyhlídka ze Zelené brány. Tak třeba tomu ještě dáš šanci. :)

      Vymazat
    2. Právě ty jsem neviděla :-/ Viděla jsem pouze paneláky, hnusnej kulturák a prapodivný omšelý náměstíčko s nonstopáčem a restaurací :-D

      Vymazat
  4. Krásné fotky! :-)
    Chameleona má moje kamarádka a vždycky mi přišlo, že je to poměrně náročné zvířátko. Je o něj docela starost. Ale jsou hrozně roztomilí! Sledovala bych je celý den, i když toho vlastně moc nedělají :D.
    Jinak ten nový design JE NÁDHERNÝ!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Juli! Design je přitom celý podle šablony, a to včetně obrázku na pozadí. Sama jsem v HTML upravovala jen několik drobností. Byla to dost spontánní změna, tak snad tu vydrží aspoň do konce zimy. :)

      Náročnosti péče o chameleona věřím - správná teplota, nasvícení... Takto na vypůjčení byl ale božský. Jen mě zklamalo, že neměnil barvy, jak se o nich traduje. :D

      Vymazat
  5. Moc pěkný nový design. :)
    A k článku, ten chameleon je úžasný, ještěři se mi líbí. Ten had je fakt jen miminko, to co jsem viděla u kamarádky manžela, to jsou teprve pořádní hadi. :D Pochovala jsem si jen takového malého, ty velké radši ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On i ten malý dost syčel; asi se mu naše pozornost nelíbila. Já hady nevyhledávám - tím, že chovám potkany, které hadi žerou, jsou to pro mě hrozně rozporuplná zvířata.

      Vymazat
  6. Chameleon je super, na základce jsme ho měli v jedné třídě. :) Ale hada bych teda do rukou nevzala :D

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hladit hada je pocitově stejné jako hladit chameleona; není vůbec vlhký ani studený, jak se může zdát z fotek. Díky za návštěvu, Lenn! :)

      Vymazat
  7. Nádherné fotky, ale ten had? Já ho vidět, tak bych hodně rychle utíkala :D

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Pascal byl první, na koho jsem si vzpomněla. Tedy až na to jméno. :D
    V Pardubicích jsem nikdy nebyla. Ráda se vracím do Ostravy, ale spíš na "Kuří rynek" než na hlavní Masarykovo náměstí. Rynek je mnohem komornější a blíž jsou lepší místa na jídlo - hlavně rybárna a hranolkárna. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Masarykovo náměstí si pamatuji, ale Kuří rynek mi nějak v hlavě nezůstal. Tak třeba příště? Rybárna by stála za hřích. :)

      Vymazat
    2. Já jsem o ní tehdy ještě nevěděla, pokud už tehdy vůbec byla - je to docela novinka. :) Na Rynek jsme tuším ani nedošly, ale je ještě mezi Masarykáčem a fakultou, takže jsme chodily kolem.

      Vymazat
  9. Ta dvě města musí mít skutečně nějakého společného jmenovatele :-) Můj drahý je také považuje za dvě nejlepší města, kde žil a mohl by žít i nadále :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klid, ale zároveň veškerá občanská vybavenost. A velmi příjemné a útulné podniky, to taky dělá hodně. :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu!