čtvrtek 8. září 2016

Tři báječné víkendy

Přes týden chodím do práce, abych si o víkendech užívala co to dá. Co jiného taky před začátkem semestru  dělat?

Do začátku školy zbývá přesně týden a půl. Od posledního letního reportu (ještě na starém blogu) jsem stihla rodinný teambuilding v Jeseníkách a pár fajn víkendů: autorské čtení v Brně, Prahu s Damn-girl, výlet do Vídně a co se nadcházejícího víkendu týká, právě plánuji itinerář cesty do Budapešti, wohoo.

20.-21. 8. 2016
Do Brna zavítala Kristýnka. V duchu jsem vzpomínala, jak jsme spolu jako malé holky lezly po stromech a na základce chodily do kroužku míčových her, kde jsme se poznaly. Kde jsou ty časy; posledních několik let tráví Kristýnka ve Vídni a neviděly jsme se přes dva roky.

V sobotu jsme poseděly na kávě na zahrádce mého oblíbeného TeeVee Café. Mívají skvělé dortíky, domácí smoothie, limonády, i to kafe je tu výborné. Až mě překvapilo, že bylo dokonce i v sobotu dopoledne téměř plno. A tak jsme povídaly a povídaly a já slíbila, že brzy dojedu do Vídně.

V neděli se konal sraz (nejen) začínajících brněnských spisovatelů. Ne že bych v poslední době sama nějak aktivně tvořila, ale k psaní mám stále blízko. Sraz organizovala blogerka Lyra a podařilo se jí to na jedničku. Překvapilo mě, že dorazilo i několik známějších spisovatelek, co již knihy vydávají. Interiéry Chajovny byly podobné setkání ideální a celý sraz prostupovala velmi příjemná atmosféra. Zatímco jsem usrkávala čaj, většina zúčastněných přečetla ukázky ze své tvorby a pak jsme až do večerních hodin diskutovali o všem možném. Seznámila jsem se se spoustou inspirativních lidí a už teď se moc těším na příští setkání.

27.-28. 8. 2016
Praha, opět, ač tentokrát po delší pauze. Na pátek odpoledne jsem si naplánovala setkání s Kájou - Damn-girl, naše první společné, ačkoliv virtuálně se známe již několik let. Chtěla jsem si ještě před schůzkou zajít do pražské pobočky Caresse, obchodu s těmi nejúžasnějšími podprsenkami všech velikostí, neb pražské Caresse je lépe zásobované než to brněnské. Když Kája napsala, že se připojí, měla jsem trochu obavy, jestli je obchod s podprsenkami zrovna ideální místo na první rendez-vous, ale v Caresse se o nás skvěle postarali, návštěva obchodu byla doslova zážitek a já si odnesla vysněnou červenou Comeximku s bílými puntíčky, což mi zlepšilo náladu asi tak na další měsíc dopředu. 

Po posezení na zahrádce skvělé kavárny The Kavárna, kterou jsme objevily úplnou náhodou (a která je v místní hipsterské komunitě prý docela populární), jsme se navečer přesunuly do Incider baru, kde už vysedával můj milý s kamarády, volně jsme se s Kájou připojily a pokračovali v zahajování víkendu společně. Na cider jedině do Incideru na Krymskou!

Žižkov
Až mě příště napadne popíjet s bandou Slováků, když vím, že mám na další ráno rezervaci do jump parku na trampolíny, praštěte mě. Obří trampolíny jsem však zvládla bez ztráty kytičky a ráda zajdu znovu, ačkoliv mě svaly bolely další 3 dny. Na konci hodiny jsem jako laňka přeskakovala z jedné trampolíny na druhou, už bych skoro mohla začít zkoušet salta. :)

Přežití v jump parku jsme s mým milým a slovenskými kamarády oslavili návštěvou japonské restaurace, kde jsme se přecpali výborného sushi, a odpoledním lenošením na koupališti, protože bylo fakt teplo. Neděli jsme odlehčili, spokojila jsem se s procházkou po Žižkově a následnou kofolou, což byla po aktivním pátku a sobotě vlastně moc fajn varianta.

3.-4. 9. 2016
Vídeň! Byla jsem v ní během léta už podruhé, ale první návštěva byla věnovaná sestřičce, která slavila narozeniny, a tak jsem s ní jen většinu dne chodila po nákupech. Tentokrát jsem jela na výlet sama, za francouzským kamarádem Yvainem a výše zmiňovanou Kristýnkou. Ve Vídni jsem strávila jen pátek a sobotu, ale stihli jsme toho mnoho; tolik, že si Vídeň rozhodně zaslouží vlastní článek.

Takže jen pro nalákání:

 
Belveder

Haus des Meeres
V neděli po návratu jsem ještě využila slunečného víkendu a vyrazila na malý výlet na kole, totiž navštívit rodinu na zahradě. Trasa je velmi příjemná, hodinka tam a hodinka zpátky, vesměs vedoucí po polňačkách za Brnem. Jezdím tu ráda, zvlášť když vím, že na mě na zahradě čeká vychlazený radler.

Letošní prázdniny byly báječné. Sice jsem nezvládla žádnou větší dovolenou, ale zato mám za sebou tolik víkendových výletů, že ani nevím, kdy ty zážitky sepisovat.

Jak si užíváte posledních teplých dnů vy? :)

PS: Ví někdo, jak dostat dva zvětšovací obrázky vedle sebe? Jde to, ale jen pokud je vložím bez odkazu, což by byla škoda.

7 komentářů:

  1. Dekuji moc za navstevu a doufam, ze se priste uvidime driv nez za 2 roky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já moc děkuji! Bylo to moc fajn.
      Tentokrát už snad prodleva nebude tak dlouhá. :)

      Vymazat
  2. Paráda, zdá se, že každý víkend byl trošku jiný, ale užila sis je všechny - tak to má být! :)
    Caresse by ti mělo platit za propagaci, i já už jsem odhodlaná pořádně zainvestovat a jednu dvě podprsenky si u nich koupit, jak tak čtu ty nadšené ohlasy, jen kdyby otevřeli pobočku i v Ostravě... no, až přijedu do Brna, musím se tam fakt stavit. A jako místo pro první setkání je to vtipné, ale zase máte na co vzpomínat! :D
    Poslední teplé dny jsem trávila cestováním se svým drahým, jednodenní výlety nás nakonec hodně mile překvapily a užili jsme si je ohromně. Asi nakonec víc než kdybychom si sbalili batohy na celý týden v kuse. Takže spokojenost. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ráda slyším, že jste si dovolenou nakonec i přes všechny komplikace užili! Já teda využila prázdniny na maximum.
      Na Brno se domluvíme, počítám s tebou. Do Caresse se s tebou ráda vydám, jen mi budeš muset schovat peněženku. :D

      Vymazat
    2. Tak to má být!
      Postarám se o ni jako o vlastní! :D

      Vymazat
  3. Tak to bych si jakože nechala líbit! :D Akční víkendy moc nemám, jsem docela peciválek :D.
    Ale na otočku do Vídně bych si klidně zajela :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se právě snažila využít poslední víkendy před začátkem semestru, protože teď už se taky nikam moc nedostanu. Myslím, že se plán celkem vydařil. 8-)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu!