úterý 1. května 2018

Praha, Brno, Vídeň

Po večerech dopisuji poslední stránky diplomky. Je to boj, i když desky i termín vázání už mám objednané. Poslední měsíc byl náročný, ale opravdová výzva mě teprve čeká - kombo státnice, stěhování přes půl republiky a hledání nové práce.

Jsem ráda za každou minutu, kterou můžu strávit venku. Kdekoliv, kde nemusím psát nebo načítat nové články, kdykoliv v dobré společnosti a s čistou hlavou.


První jarní dny v Praze se vydařily. Procházka na Petřín, malebné uličky Malé Strany a první letošní zmrzlina na Náplavce.


V polovině dubna jsem se vydala na krátkou konferenci do Vídně. Výhled z nejvyššího patra jediného mrakodrapu široko daleko, to se vám moc často nepoštěstí.


Vídeň mi i po letech přijde pořád stejně krásná, jako když jsem v ní byla poprvé. Ačkoliv je  obrovská, působí velmi klidně, neuspěchaně. Ráda se tam vracím.


Odpoledne jsem ve volné chvilce nahlédla do Leopold Musea. Těšila jsem se, že napíšu článek o Schielem a Klimtovi, ale z galerie jsem stihla projít sotva polovinu. Tak snad při další návštěvě doženu i ten zbytek.


A zde už je pár fotek z rodného Brna a vycházky se vzácnou návštěvou Kájou. Tentokrát jsme zamířily na Špilberk.


Hezky tu máme, ne že ne! :)


A na závěr jedny fialky, protože bez kytek by žádného jara nebylo. 


Jak si užíváte prosluněných dnů vy?

20 komentářů:

  1. Moc krásné fotky! :) Ten výhled z mrakodrapu musel být úžasný! :). Já si tyhle dny užívám dost a plánuji několik výletů :D, tak doufám, že se všechny vydaří :)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Leni! Tak ať vám vše klapne dle plánů. ;)

      Vymazat
  2. Týjo, Vídeň! Tam jsem byla jen jednou jako malá a tvůj článek mi připomněl, jak moc bych se tam znovu chtěla vypravit. Nic, doma budeš, Barboro, a hezky psát diplomku! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, hodně štěstí! Já odevzdávám přesně za týden a do té doby asi nevystrčím nos z domu.

      Vymazat
  3. Krásné fotky. :) Tem výhled z mrakodrapu je parádní.
    Květen mi začal o poznání lépe, než duben, který byl dost náročný a nebyl pořádně čas nikam jet. Hned včera jsme si udělali výlet do muzea a nakonec jsme byli ve dvou. :)
    Příští úterý plánuji se sejít s kamarádkou v Praze. A doufám, že i na další víkendy se mi poštěstí nějaké výlety. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fajn, že se volný den vydařil! Tak ať se daří i nadále. :)

      Vymazat
  4. Pěkné fotky :) Já na Petříně byla také, celkově se teď ráda procházím všude možně, na tohle počasí jsem se těšila už někdy od ledna. :D

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, koukala jsem se na Instagramu, že jsme se na Petříně minuly. A díky! :)

      Vymazat
  5. Tu Vídeň si přesně vystihla - neuspěchaná. :-) Také se do ní ráda vracím. ♥ A přeji hodně štěstí u státnic, věřím, že dopadnou dobře. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji! Podpora je teď vážně potřeba. :)

      Vymazat
  6. Je dobře, že si dokážeš mezi psaním diplomky najít čas na zábavu. Vídeň je opravdu krásná, to máš pravdu :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na zábavu čas není, akorát minulé pondělí jsem zašla do kina. :) Do Vídně jsem jela se školou; možnost vyjet na konferenci už bych od univerzity nedostala. V Brně bydlím a v Praze zařizuji byt, tak se tam čas od času musím zastavit. :)

      Vymazat
  7. Máš to dobře vyvážené, to je bezva. Určitě se ti pak o to lépe píše. :)
    Tak Praha už je jistá, jo? Gratuluju k rozhodnutí a doufám, že tě nezklame. :) Do kdy je šance zastihnout tě ještě v Brně? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Tlapičko! Praha už je jistá. Přesun plánuji na první polovinu července, ale záleží, kdy budu nastupovat do práce. Jestli máš zájem se zastavit, tak čím dříve, tím lépe. Přelom června a července mám zatím volný. :)

      Vymazat
    2. Že by to konečně vyšlo? Úplně na přelomu jedu na rozlučku se svobodou, ale ten další týden bych měla být volná. :)

      Vymazat
    3. Tak to spíše dříve v červnu, 7.-8. července jedu na kratší dovolenou a pak už se budu stěhovat. Odevzdám diplomku a ozvu se, ano? :)

      Vymazat
  8. Ta Vídeň vypadá krásně, musím si ji zapsat na svůj seznam míst k navštívení. Jaro jsem zahájila také cestováním (do Pobaltí), ale po návratu jsem lehla s rýmou / alergií / bůhví čím ještě...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už koukám na tvé články! :) Já cestovala v březnu, zvládla jsem roadtrip Belgie + Francie, jen ty články ještě nejsou, a kupodivu jsem vše přežila ve zdraví. Dvě kolegyně, co vyjížděly na dovolenou pár dnů po mně, se ale obě vrátily s dvoutýdenní neschopenkou.

      Vymazat
  9. krása, to se mi libi na Praze, ze clovek tu muze bydlet jak dlouho chce, ale porad je tu kde se prochazet a moznost objevovat nove ulicky, kouty, mista a prostory :)
    v Brne jsem byla take nedavno, predminuly vikend, a postestilo se mi konecne zavitat do slavne brnenske vily Tugenhat. rozhodne doporucuju vsemi dvaceti, stoji za to jednou tohle nadherne misto navstivit.. :)
    sice jsem cekala s rezervaci pul roku nez se na me dostalo ale ta vila a to misto ma svoje kouzlo i kdyz samotna historie je dost smutna.....
    a Viden, to je nadhera sama o sobe. ja jedu brzy do Kodaně, tak se taky tesim jak budu poznavat dalsi nadherne misto... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vila Tugendhat musela být skvělý zážitek, to věřím. Já jsem byla na prohlídce, ještě než vilu začali rekonstruovat (tedy více než před 10 lety) a ráda bych se tam šla podívat znovu. Pořád jsem čekala, až opadne hype kolem znovuotevření, ale zatím to vypadá na stálý stav... Když jsem začátkem února objednávala prohlídku, byl až do července volný jeden jediný termín pro jednoho člověka. To mi přišlo jako dost úlet, takže jsem se na to zatím vykašlala. :D

      Vymazat

Děkuji za návštěvu!