čtvrtek 24. listopadu 2016

Říjen na Petrově

Na podzimně laděných fotkách jsme se s Bremou domlouvali už od léta, náročné však bylo najít víkend, kdy jsme se oba nacházeli v Brně a zároveň aby se počasí rozhodlo ukázat svoji lepší stránku. Zadařilo se až během posledních několika dnů babího léta. Čekat ještě o týden déle, měla bych fotky mezi sněhovými vločkami. :)


Fotili jsme tentokrát v samém centru Brna, v parku pod Petrovem. Lidé už si na blogeríny zvykli, a tak Bremošova odrazná deska nepůsobila žádné pozdvižení. To mi dost vyhovovalo.

První fotka ve vínovém se mi líbí nejvíce:


Bremoš v exteriérech fotí jen velmi zřídka, a tak je pokaždé výstřel do prázdna, jestli se fotky vydaří. Mně se ale jeho styl hodně líbí. S letošními fotkami jsem spokojená moc.


Co se outfitu týče, vybrala jsem si oblečení, které nosím úplně nejraději: jednoduché úpletové šaty doladěné výraznější bižuterií, puntíkaté punčocháče a pohodlné oxfordky. Z doplňků stojí za zmínku hlavně prstýnek - drobným rokajlem obšitá skleněná kamej s podobiznou elegantní dámy. Prstýnek mi vyrobila maminka na přání - více na mamčině blogu o špercích zde. :)


Svůj příběh má také elegantní kabelka z lakované kůže, kterou jsem našla před lety opuštěnou a zaprášenou v babiččině sklepě, a jsem si celkem jistá, že bude mnohem starší než já. Zajímavý je i kabátek. Ten je letošním úlovkem; objevila jsem jej na tržnici v Myší díře (to je ten hnusný podchod pod brněnským nádražím). Podobný jsem měla sice vyhlídnutý na Zootu, z finančních důvodů jsem však zauvažovala nad přesně 7x levnější tržnicovou náhražkou. To by ale vietnamská varianta nesměla mít univerzální velikost odpovídající našemu Lku. Přesto jsem pojala plán, kabátek koupila, doma přešila límec, zkrátila rukávy a i když byl výsledek nejistý, voilaa, nejenže se v kabátu nestydím chodit po ulici, ale dokonce jsem ho během celého podzimu snad nesundala, jak se mi dobře nosí.


Celé focení hodnotím jako velice příjemné odpoledne! A Bremovi tímto ještě jednou děkuji za spolupráci.

Mrkněte i na Bremovy stránky: brema-foto.cz.
A ještě link na loňské společné fotky.

Jak se vám fotky líbí?

16 komentářů:

  1. Moc ti to slusi, fotky se fakt vydarily :) I kdyz s tebou to maji ti fotografove docela jednoduche ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Téda, takový bleskový komentář! Moc děkuji, Kristi. :)

      Vymazat
  2. Opravdu jsi vzala do ruky jehlu a nit a zkrátila sis kabátek sama? Že bych Tě přece jen něco naučila....?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když si zvládnu zašít povlečení a punčocháče, tak zvládnu i kabátek, však on to takový rozdíl není. Rukávy jsem jen zahrnula dovnitř, ten lehký flauš (či co to je) naštěstí krásně drží tvar. Límec, který mi padal až k předloktí, dopadl stejně - jen jsem jej na pár místech zahrnula.

      Vymazat
  3. Už delší dobu tě podezírám, že sis ve frontě vyzvedla i můj kus fotogeničnosti. :-D Sluší ti to (a nemáš nějaké delší vlasy?), ale i Bréma je dobrý fotograf. Jeho fotky se mi líbí, když jsem koukala na web. :)
    Hrozně se mi líbí tvůj styl oblékání, škoda, že by na mě vypadal trošku nepatřičně. Nebo že by to bylo jen o zvyku? :D
    Kabát super kup! Fakt sis ho upravila sama? To jsi dobrá, já šít neumím vůbec. Ale vůbec. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tolik komplimentů, Tlapi, moc děkuji! Je pravda, že co se Bremova focení týče, asistovala jsem mu od jeho úplných začátků, a za ty cca čtyři roky je tam neskutečný posun. Musím mu říct, aby si webovky trochu zaktualizoval, má tam i hodně staré fotky a ty nové dobré naopak chybí.

      Úprava kabátku rozepsána v komentáři výše pro mamku - nejednalo se o žádné dramatické přešívání. Vlasy jsou optický klam, nechávala jsem si je těsně před focením stříhat, jinak by byly delší. :)

      Vymazat
  4. Nádherné fotky! Vypadáš na nich moc přirozeně a fotograf je jistě moc šikovný. Podzim Ti dost sluší :-).
    Za podobný kabát bych dala svou levou ruku. Marně sháním něco elegantnějšího, ale kvalitního. Mám pocit, že ty krámy to frkají jako spotřební zboží a vypláznout tolik peněz za něco, co vydrží hezké pár měsíců, se mi zrovna nechce :-(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! Můj kabátek je obyčejný nepodšitý flauš a ty 300 mi přišly jako adekvátní cena. :) Na druhou stranu, od kabátku na podzim toho moc nečekám. Zimní, tam už bych látku s obsahem méně než 80% vlny nechtěla.

      Vymazat
  5. Fotky vypadají úžasně, moc ti to na nich sluší. :)
    To jsi dobrá, že sis kabát upravila sama, já na takový věci vůbec nejsem. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezké, sluší Ti to! To se tak někdo má, když je fotogenický. :-D Mimochodem, moc hezký styl oblékání máš. A taky chválím fotografa, no je celkově vidět, že atmosféra byla uvolněná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Fotili jsme spolu skoro po roce, tak jsme si to oba vychutnali. Po skončení jsme focení oslavili pořádným burgerem, takže maximální spokojenost.

      Vymazat
  7. Moc pěkné fotky, ostatně jako vždycky :) Líbilo by se mi být na obou pozicích. Chtěla bych mít nějaké modelky, které bych mohla fotit, ale taky by se mi líbilo, aby někdo vyfotil mě taky jednou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak šup šup do Brna a můžeme se s Bremošem domluvit. :)

      Vymazat
    2. Možná budu mít koncem ledna/začátkem února dva volné týdny tak tě třeba i vezmu za slovo :)

      Vymazat
    3. Jéé, to je aspoň slovo do pranice! Ozvi se kdykoliv, kontakt máš. Já budu mít taky po zkouškách volno. :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu!