neděle 4. března 2018

Zpátky v ateliéru

Poslední rok jsem si dala od focení pauzu. K opětovnému se postavení před reflektory mě nakonec vedla až maminčina potřeba nafotit pár šperků z její dílny. A tak jsem, vybavená krabicemi plnými ručně vyráběných pokladů, vyrazila za Bremou do jeho malého fotoateliéru. A jak už to tak bývá, nakonec jsme nefotili jen šperky.


Moje fotící pauza byla do značné míry způsobená nepříjemnou zkušeností ze začátku loňského roku. Na veletrzích, kde mamka prodávala šperky, si nás odchytl cizí fotograf, zda bychom měly zájem o spolupráci. Možnost mít kvalitně nafocenou tvorbu se neodmítá, a tak jsme souhlasily výměnou za to, že mu pomůžu s jeho projekty. Vznikla z toho dvě dlooouhá odpoledne strávená focením. Od té doby se sice fotograf občas ozve, zda nemáme zájem o další focení, ale pokud jde o výsledné snímky, dělá mrtvého brouka. Hotového ani po roce neposlal nic.

Do not touch

Focení s Bremou, se kterým se známe roky, bylo o něčem úplně jiném. Pokecali jsme, občas něco cvakli. Žádné dirigování, žádné nepřirozené pózy. Mám jeho fotky ráda, protože jsou přirozené a uvolněné. Měla jsem pochybnosti, zda sem zveřejnit i glamour, ale mladší ani krásnější už asi nebudu...


Vtipná historka z natáčení:
Odretušuješ mi celulitidu?
Proč bych měl?? Vždyť je tvoje! 
Tak dík no. :)

A zde jsou i šperky, kvůli kterým celé focení vzniklo. Níže je zatím nejrozsáhlejší mamičino dílo, luxusní šitá souprava Kamélie s velkými růženíny. Náhrdelník je pořádný macek.


Nakonec to bylo moc fajn, být zase modelkou, a už se těším na nějaké jarní venkovní focení. Pohybujete-li se v okolí Brna a máte-li chuť na profi ateliérové nebo exteriérové fotky, mrkněte na Bremovo portfolio a nebojte se ozvat. Jeho přístup je maximálně empatický.

Fotky: Foto Brema (web)
Šperky: Eponiny korálky (blog, Facebook)

21 komentářů:

  1. Nutno přiznat, že v ateliéru vám to klape parádně. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky, moc ti to na nich sluší. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotky :) Vždycky jsem chtěla mít nějaké profesionální fotky, tak snad si letos nechám nějaké pořídit :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
  4. Moc, moc ti to na těch fotkách sluší! Hrozně se mi líbí ta zelená sukně. Nádherně ti padne! :-) Navíc se mi hrozně líbí ty šperky! Vypadají úžasně k něčemu jednoduchému!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že ano! Mamka vždycky říká, že honosné šperky nepotřebují plesovou róbu, ale dají se nosit i s tričkem do práce. Záleží jen, kdo si troufne...

      Moc děkuji. Zelená sukně byla super kauf, za 99 Kč z Tesca asi před 6 lety. :D

      Vymazat
    2. To je zvláštní :-) Mně se právě ty šperky takhle hroznš moc líbí a naopak si je nedokážu představit třeba k těm plesovkám :-O. Takhle je to akorát, krásně sladěné :-). Za 99,-?! To je opravdu super kauf! :-)

      Vymazat
    3. Tak dobře, s plesovými šaty budou fotky příště. Pořídila jsem si tmavě zelené, aby mi ladily ke šperkům. 8-)

      Vymazat
  5. Kéž by někdo chtěl fotit i mojí celulitidu :-(. Dělám si prču :D. Jsi fotogenická a na fotkách Ti to moc sluší, přidávám se k holkám, jsi kóča!
    Moc se mi líbí ty zelené šperky :-). Ty se teda mamce povedly!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji (a mamka bude určitě taky ráda, až si to tu přečte). Zelené šperky jsou moje, přála jsem si něco s malachity. :)

      Vymazat
  6. Šperky tvojí maminky jsem obdivovala už několikrát. Miluju výrazné šperky - zvlášť když vyrážím do divadla v jednoduchých šatech. Snad si jimi jednou udělám radost, třeba za státnice. :)
    A fotky jsou vážně moc pěkné. Vždycky jsem si chtěla zkusit stát před objektivem, tak třeba jednou... budu si pamatovat tvůj tip. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší, děkujeme! Mamka tvoří i na zakázku, stačí mít přibližnou představu a vybrané barvičky. Cena se pak odvíjí od vybraného materiálu (hlavně za polodrahokamy nebo Swarovski) a časové náročnosti.

      S fotkami určitě nespamuji naposledy, brzy plánujeme nějaké jarní focení. :)

      Vymazat
    2. Bájo, tak to se budu těšit na další fotky. A šperk na přání, to zní pohádkově. Asi budu muset vymyslet, za co si ho zasloužím. :D

      Vymazat
  7. Pokud chceš tipy na osvědčené fotografy z Brna, tak mi klidně napiš mail. :) Jsi krásná holka, tak by byla škoda se focení vzdát kvůli jedné špatné zkušenosti. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Několik fotografů znám, spíše mi ale už dříve došlo, že mě vlastně focení příliš nebaví. Jednou za půl roku až rok je to příjemné, ale nedokážu si představit, že bych se mu měla věnovat častěji. Nejsem úplně trpělivá modelka. :)

      Vymazat
  8. Nádhera. Strašně ti to sluší!!!
    A ten glamour je velice cudný glamour :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Lvice! Je to milé.
      Jo no, naštěstí tam není nic vidět. :D

      Vymazat

Děkuji za návštěvu!