čtvrtek 29. listopadu 2018

Ségry

Každá jiná, jak jen to vůbec jde. Vzhledem, povahou i zájmy. Přesto máme tolik společného - jsme sestry.

Na letošní letní focení jsem se těšila. Poslední společné fotky se sestřičkou se totiž datují do roku 2015, a docela jsme se shodly, že by bylo fajn rodině dodat něco nového. Domluvit, abychom měli čas já, sestra i náš dvorní fotograf Brema, byl ale oříšek, tím spíše, že se mimo dovolené rychle blížilo i mé stěhování do Prahy.



Podmínky nám nepřály. Po delší době jsme chtěli fotit venku, v exteriérech. Pár hodin před plánovaným focením se rozpršelo, a tak jsme operativně domluvili přesun do ateliéru. Do ateliéru je to z bývalého brněnského bytu 45 minut cesty, ovšem pouze v případě, že MHD jezdí, jak má, a nemá zrovna výluku.


Když jsem konečně celá uřícená doběhla do ateliéru, fotograf se doznal, že od něj zapomněl klíče. Chvíli jsme diskutovali, zda místo focení nepůjdeme do cukrárny, až někoho napadlo nacvakat pár snímků přímo v podloubí zámečku, ve kterém se ateliér nachází. Foukalo a místy na nás padaly tříštící se dešťové kapky, ale nedali jsme se.


K fotkám se mi váže ještě jedna vzpomínka. Bylo to v létě, kdy jsem, nejspíše pod dojmem dalšího splněného životního milníku, zatoužila po změně účesu. Výsledek byl ale i pro mě překvapením, nečekala jsem to tak krátké. Nutno říct, že paní kadeřnička mě zná spíše nakrátko, krátké vlasy jsem totiž nosila po většinu dospívání. Přesto to byl, po více jak třech letech, nezvyk.


Hříva mi roste rychle, a tak už ji mám zpátky k ramenům. Jsem ráda, že fotky zachytily pomíjivé krátkovlasé období, byť jsem na fotkách kvůli větru a dešti celá rozcuchaná. Je to paradox, ale dlouhé vlasy se mi upravují mnohem snáze, zejména nepotřebují každodenní foukání. Když totiž máte bad hair day, krátké vlasy do culíku nestáhnete. Naopak si můžete být jistí, že zrovna ten den budete mít firemní focení a neposedné konečky trčící na všechny světové strany vás na profilovém snímku budou pronásledovat ještě několik let.


Ačkoliv fotek není mnoho, radost udělaly zejména mamce, která je hned využila jako propagační materiál pro Eponiny korálky, prodej svých ručně vyráběných šitých šperků. Pokud vás šperky zaujaly, podívejte se na Facebook nebo na blog, zboží ihned k prodeji je vystavené na Fleru. Nejvyšší čas objednat si něco hezkého na Vánoce! :)


Za fotky moc děkujeme Brema-foto.cz.

29 komentářů:

  1. To je hezký, jak jste tam obě dvě ségry :-). My se se ségrou fotíme každé léto, ale jen tak samy doma na samospoušť, nic profesionálního to není. To jenom pro ten pocit zaznamenání podoby v určitém čase :-).
    Fotky jsou moc krásný! Sluší vám to oběma :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Však ono není potřeba mít profesionální fotky. Náš dobrý rodinný kamarád fotí, jinak bychom to taky neřešily.

      Vymazat
  2. Pěkný fotky. skvěle jste to nakonec vyřešili. :)
    My se se sestrama fotíme spíše když jsme někde spolu na výletě nebo nějaké akci. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky, moc vám to sluší. Asi nejvíc se mi líbí ta třetí fotka.
    Tuším, že už jsem některé zaregistrovala na facebooku a říkala jsem si, že na ségry si nejste moc podobné. :) Ale vůbec bych z fotek nepoznala, že je doprovázely takové porodní bolesti... myslím, že jste to vyřešili skvěle!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, dávala jsem něco málo na Facebook. Děkujeme, Tlapi. Ohledně naší (ne)podoby mám několik zábavných historek. Třeba když jsem sestru vyzvedávala ze školní družiny, když nastoupila do 1. třídy, a pančelka se mě zcela vážně ptala, zda máme stejného otce. :D

      Vymazat
  4. Jste obě krásné. :) Jen bych teda nepoznala, že jste sestry. Jste každá úplně jiná. :)

    I am Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Leni! Jak to fotograf okomentoval - to protože jsme jedna mamky a druhá taťky. Akorát se teď samy nemůžeme rozhodnout, která je koho. :D

      Vymazat
  5. Na to, že to není v ateliéru ani na žádném plánovaném místě, jsou fotky moc povedené! :) Nepoznala bych, že jste sestry, ale to nevadí :D Hlavně že vás na fotkách pozná rodina :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Když jsme se fotily na sestřiné bílé prodloužené, tak jsme si musely vzít ceduli s nápisem "sestry", aby to bylo jasné na první pohled i pro ostatní. :D Děkujeme, Aničko!

      Vymazat
  6. To jsou ale krásné fotky a opravdu vám to tam sluší. Když tak nad tím přemýšlím, tak bych se sestrou taky měla nějaké pořídit, už dlouho jsme nic nefotili. Korálky jsou krásné, mamka je šikovná, jdu se podívat na její tvorbu :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Lindo! Mamka bude mít určitě taky radost, až si přečte tvůj milý komentář.

      Vymazat
  7. Holky, vy jste neskutečně krásný. Věřím, že fotky udělaly radost. Já například fotky miluji a zrovna dneska mi přišel balíček s fotkami a hned jsem si jich pár dala do rámečku. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, také tisku, ale spíše do fotoalba než do rámečků. Tyto ale půjdou do rámečku, pro babi a dědu. Děkuji za návštěvu a komentář! :)

      Vymazat
  8. Vždycky jsem chtěla bratra, s holkama jsem si nikdy nerozumněla a je to škoda. Někdy je mi jako jedináčkovi smutno

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, je to fajn, mít vedle sebe někoho natolik blízkého. Jako děcka jsme si se ségrou moc nerozuměly, jsme od sebe víc jak 5 let, ale teď už je to super a "sesterství" si užíváme.

      Vymazat
  9. PŘEJI VŠECHNO NEJLEPŠÍ K SVÁTKU!! ❤❤❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, Juli, moc děkuju! To je krásný, že sis vzpomněla. :)

      Vymazat
  10. Jéé, ty fotečky jsou opravdu krásné. :) Já se sestrou moc fotek nemám :D Fotografa máte šikovného a ten šperk je opravdu okouzlující. :)

    OdpovědětVymazat
  11. To mikádo ti sluší. :) A teda, asi jsi výjimka, ale se ségrou si nejste skoro vůbec podobné. :D (Většinou to bývají skoro klony.) A fotky jsou pěkné. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, od tebe a tvého kritického uměleckého oka pochvala potěší :). Ve skutečnosti jsem více podobná na sestřenici než na vlastní sestru. Kupodivu ale tolik sester, které by si byly na první pohled podobné, v okolí neznám.

      Vymazat
  12. Moc krasne fotografie! Asi ta třetí fotka bude mým favoritem:) Já sestru nemám ,ale za to mám dva bratry:D

    OdpovědětVymazat
  13. Obě jste strašně moc nádherné! :o Fotky se opravdu povedly. ♥

    OdpovědětVymazat
  14. Neuvěřitelné, jak jste každá úplně jiný typ :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo! Srandovní je, že ani jedna nejsme vyloženě podobná na mamku nebo taťku, obě jsme mix. Známí sice říkají, že jsem hodně po mamince, ale ve skutečnosti mám akorát její vlasy. Zbytek je spíše po babi z taťkovy strany.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu!