pondělí 18. července 2022

Tričko pro antropoložku

Člověk by nevěřil, že z mé malé sestry už je vystudovaná antropoložka!

Za státnice to chtělo něco speciálního. Spojila jsem síly s e-shopem Vyrobsitricko.cz a pro Týnku jsme vytvořili originální triko s antropologickým motivem. Zatímco oblečení s obrázky pro doktory nebo ajťáky vídám běžně, u méně obvyklých oborů je vlastní návrh jediným řešením. Pojďme se podívat, jak tvorba personalizovaného kousku oblečení probíhá, ať už jako dárek, nebo jen tak pro radost.

Nabídka spolupráce od Vyrobsitricko.cz přišla právě v pravou chvíli, protože nápad na antropologické triko jsem měla v hlavě už před loňskými Vánocemi. Teď, v očekávání státnic a následné promoce, se ale dárek hodil snad ještě více.

Jak to u Vyrobsitricko.cz funguje? Nemusí jít nutně o triko s profi obrázkem, využít lze třeba vlastní fotku nebo text s oblíbenou hlášku. Obchod navíc nabízí spoustu již připravených návrhů. Já jsem si stáhla kresbu lebky se zaznačenými kraniometrickými body.

V nabídce oblečení si vyberete střih, barvu a velikost. Vybrala jsem vypasované tričko Malfini Pure v bílé barvě, kterou Týnka ráda nosí. Mile mě překvapila široká nabídka, jakožto i výborně zpracované vzorníky barev a střihů. Lze nechat potisknout i tílko nebo mikinu.


Dalším krokem je grafický editor, kde si vytvoříte vlastní návrh přímo na stránkách obchodu. Není proto zapotřebí nic instalovat, ani obrázky nijak speciálně upravovat. Editor podporuje v .jpg i .png, rozhraní pohlídá, zda je kvalita vloženého obrázku vhodná pro tisk (čím více hvězdiček, tím lépe) a obrázek umožní vycentrovat na střed trička. Lze přidat i texty v různých fontech, problém nedělá ani česká diakritika.

editor návrhů u Vyrobsitricko.cz

Potisknout lze také zadní stranu oblečení, čehož jsem využila i já. E-shop nabízí za drobný příplatek konzultaci návrhu s grafikem a možnost odretušovat obrázkům pozadí, což je skvělé, pokud chcete jinou barvu trika, než je pozadí vámi zvoleného obrázku. Osobně mi přišel simulátor velmi intuitivní, stačilo se nechat vést a návrh jsem měla za pár minut hotový. Vyrobit si vlastní tričko je v dnešní době rychlovka!

Tip č.1: Nemáte vlastní fotku a hledáte tématický obrázek v rozlišení vhodném pro tisk? Využijte v Google obrázcích nástroje na filtrování velikosti a vyberte "velké".

Tip č.2: Je daný obrázek v .png až příliš velký, takže jej editor neumožní nahrát? Stačí obrázek v Malování znovu uložit s koncovkou .jpg.

filtr na velikost u Google hledání

Dál už stačí jen zadat kontaktní údaje, preferovanou platbu a těšit se na balíček. Ten můj byl vyexpedovaný za 2 dny, což je krásné, vzhledem k tomu, že se každé tričko tiskne až po zadání zakázky. Triko nakonec vypadá natolik dobře, že jej Týnka nosí nejen k džínům, ale i k sukni. Velikost sedí dle očekávání, triko je z příjemného bavlněného úpletu a přijde mi i dobře ušité. S kvalitou tisku jsem také spokojená.

Asi nemusím psát, jakou měla z dárku sestra radost. Do svého oboru je neskutečně zapálená, o práci na vykopávkách i výzkumu v laboratoři dokáže mluvit dlouhé hodiny. Jak taky jinak, když má zkumavky s parazitologickými vzorky poházené po bytě a pod postelí se jí válí femur, zapomenutá kost stehenní. Těžko hledat zapálenější antropoložku!

Možnost vlastního trička teď máte i vy, ať už pro sebe, nebo pro vaše blízké. S kódem BOUDICCA10 navíc získáte sympatickou 10% slevu, platnou do 31.7.2022.

Tvorbu návrhu i následné focení jsme si s Týnkou užily. A já teď přemýšlím, zda pro příští tisk zvolit na letní tílko obraz od Renoira, nebo raději Monetovy lekníny. Vlastní potisk totiž může být i vcelku decentní záležitost. Jaké téma na tričko napadá vás?

Kristýně z Vyrobsitricko.cz tímto moc děkuji za skvělou komunikaci, příjemnou spolupráci a hlavně za krásné triko pro Týnku, které jsme dostaly výměnou za článek.

18 komentářů:

  1. Ahoj Barunko, tričko je prima a sestře moc sluší. Mám takové osobní dárky moc ráda a ráda je pro ostatní vytvářím. Malým vnučkám každé léto maluju prázdninová trička, už se z toho stala tradice. Posílám pozdrav Tobě a Týnce ! Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Leni. Na malování na textil bych si netroufla, to už je vyšší dívčí... Krásný týden přeji!

      Vymazat
  2. Báro, hezké triko a sestře to moc sluší :).

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělé tričko. To byl dobrý nápad a sestře to triko moc sluší. :)

    OdpovědětVymazat
  4. To jsou panečku vlasy! :-) Hezký nápad i provedení. Ségra měla určitě radost :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý nápad na tričko i dárek, i z fotek je vidět, jakou z něj sestra měla radost :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Vaše tričko mne dostalo. Přišlo mi to jako ohromný dárek a tak se po několika dnech zase vracím na váš blog a píšu: "Jste 1 ve vymýšlení bezva dárků". Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, mockrát děkuji za návštěvu a krásný komentář, velmi mě potěšil. Mějte se krásně!

      Vymazat
  7. Tričko je krásné a sestře moc sluší! Podobné osobní, na míru ušité dárky bývají nejlepší a lidem kolikrát udělají největší radost. Prosím, vyřiď sestře gratulaci k úspěšnému završení studia. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Vendy. Gratulace předána, Týnka taky děkuje. :)

      Vymazat
  8. Gratuluji ségře k dokončení studia a ať jí její zápal pro obor vydrží! Mělas dobrý nápad... Malfini triko jsem nosila v těhotenství a zdá se být nezničitelné. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem jedno kdysi měla a sdílím názor ohledně nezničitelnosti, pořád jej nosím "na doma". :)

      S Týnkou obě děkujeme a zdravíme!

      Vymazat
  9. Moc hezké tričko.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu!