sobota 24. prosince 2016

Šťastné a veselé!

Krásné Vánoce a hodně spokojenosti do nového roku vám všem přeji!

Namísto stromečku jsem do vázy ze zavařovačky postavila dekoraci z chvojek, kterou jsem koupila od jedné milé paní na trzích, cukroví jsem odbyla jedním druhem (ale zato skvělé domácí pralinky! recept zde) a na vánoční úklid nedošlo pro jistotu vůbec, zkrátka Vánoce jak mají být - s rodinou, v klidu a bez shonu. Tak si je užijte i vy! :)

pralinky, chvojky a prvních pár zabalených balíčků

11 komentářů:

  1. Dokonalost! A tak to má být ... :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Už nám to pomalu končí, tak doufám, že sis svátky pěkně užila a pohodu si přeneseš i do nového roku! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také doufám! Letošní rok byl docela divoký, tak bych ráda ten příští o něco klidnější. :) Krásný nový rok i tobě, Tlapi!

      Vymazat
  3. Já nejsem jediná, kdo dělá na Vánoce jenom jeden druh cukroví? Páni! :)
    Zní to skvěle, tak přeji stejně pěkný vstup do nového roku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Technicky vzato dva druhy, půlka pralinek je bílých a půlka tmavých. :D
      Díky moc, Eithné. Ať se daří i tobě!

      Vymazat
  4. Tak to jsme měly podobně. Až na to, že letos na tvorbu cukroví nedošlo. Chtěla jsem dělat taky jen jeden druh - vosí hnízda - ale nějak jsem to nezvládla.
    Ty pralinky vypadají krásně! Jen nevím, jak moc je tam cítit ten marcipán... Nemám ho totiž ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pralinky se letos docela povedly; už mám jejich přípravu vychytanou. :) Marcipán je v nich cítit dost, tvoří polovinu náplně. Já mám právě marcipán i nugát moc ráda, naopak klasickému cukroví tolik nefandím, takže si dělám to, co mi chutná. Jen mě nějak nenapadá, čím případně marcipán nahradit, aby byla zachovaná konzistence. Asi budeš muset vygooglit jiný recept nebo experimentovat sama. :D

      Vymazat
  5. Asi zůstanu věrna vosím hnízdům, na ty nic nemá.

    OdpovědětVymazat
  6. Ta dekorace je nádherná. My dělali dva druhy cukroví (linecké a rafaelo kuličky), protože moje sestra prostě počítá s tím, že od přítelovy mámy dostaneme 15 dalších druhů :D Já tedy letos ani na cukroví moc chuť neměla (asi jsem nemocná :) )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, taky se mi na trzích větvičky líbily. :) Nejraději bych si je nechala, ale už začaly ve velkém opadávat, tak snad je bude stará paní prodávat i za rok. Mamka peče cukroví v rozumné míře, děda a babí ve velkém, takže jsem taky zásobená a nemám takovou potřebu péct sama. Ale já cukroví stejně moc nejím.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu!