čtvrtek 26. ledna 2017

Nový diář a Fleppi nálepky

Diář je pro mě pomocníkem, po kterém sahám každý den. Snažím se proto vybrat takový, jehož používání mě bude po celý rok  těšit, a to nejen designově, ale i svým uspořádáním.

Lednový článek plný objevů z papírnictví už se stává každoroční blogovací tradicí. Tentokrát to nebude jen o diáři samotném, ale přihodím i recenzi na diářové samolepky a další drobnosti od značky Fleppi.

Také jste nadšenci do papírnictví jako já? :)

Letos jsem se po 2 letech rozhodla upustit od českých diářů Tarakan a rozhlédla se jinde, a to z důvodu nevyhovujícího vnitřního uspořádání. Pátrala jsem po malých týdenních diářích, které mají kalendárium jen na levé straně a pravou mají volnou pro poznámky. V hledáčku jsem měla neodolatelné Paperblanks, ale ta cena, ta cena! Za tu bych měla i nové boty.

Paperblanks - zdroj

Už jsem si říkala, že si snad jeden Paperblanks budu přát pod stromeček, ale pak jsem v knihkupectví narazila na tohoto krasavce, navíc za třetinovou cenu. Diář pochází z eko řady německé značky teNeues a vnější design je převzatý z obrazu od Marie Carluccio.


Spíše než vnější přebal mě svou propracovaností uchvátil vnitřek diáře: saténová stužka, boční gumička na tužku, hladký recyklovaný papír, skládací kapsa na papírky a vizitky, v zadní části  několik perforovaných stran na poznámky k odtržení, úkolníčky či seznamy dárků. České státní svátky jsem si spolu s narozeninami do diáře během chvilky dopsala a rovnou je označila nálepkami, které jsem dostala od milé Tlapky, aby byly snáze viditelné.


Po měsíci můžu říct, že netradiční rozvržení byla dobrá volba. Vyřešilo totiž častý problém u předchozích diářů, kdy jsem jeden den neměla kam psát a další byl naopak zcela volný. Na levou stranu vepisuji záležitosti do práce a do školy, pravá je volná na poznámky a plánování odpoledních pochůzek. Používat jsem se naučila i dobře zpracované měsíční kalendárium, vynikající zejména pro rozvrhnutí zkouškového a dovolených.


Druhou malou radostí byl nákup na e-shopu Fleppi, ke kterému mě přizvala moje podobně nadšená kamarádka. Fleppi je nová česká značka, která se zaměřuje na doplňky do diářů, zejména pak na samolepky. Samolepky jsou nejen estetická, ale i tuze praktická záležitost. Každý máme v diáři body, které se pravidelně opakují, a není nic jednoduššího, než jim místo vypisování přiřadit symboly v podobě nálepek.


První objednávka byly 3 zkušební platíčka (každé za 21 kč), teď už ale mám na cestě 7 dalších: srdíčka pro víkendy s mým milým, cestovatelské samolepky s letadly a autobusy, narozeninové dorty, vánoční samolepky... Většinu sice nutně nepotřebuji, ale znáte to. :)

Na Fleppi můžete najít i nálepky se dny v týdnu, rozpisy směn či zkoušky, vtipné upomínky pro nositele kontaktních čoček nebo na zalití kytek, také ale náplně do diářů, bločky, washi pásky a další drobnosti. Já zkusila ještě post-in lepítka; pár jich mám vlepených v diáři a když se naskytne něco akutního, lepítko s upomínkou přesunu pod gumičku na přední stranu diáře, aby byl úkol vidět i bez nutnosti diář otevřít. Bločky z dílny Fleppi jsou mnohem estetičtější než oranžové čtverečky z práce, které jsem pro tyto účely používala dosud. Za mě tedy spokojenost.


Také je pro vás diář malým pokladem, nebo výběr nijak neřešíte? Preferujete někdo diáře elektronické? A co říkáte na diářové nálepky? :)

Odkazy:
loňský článek na toto téma
předloňský
s tipy pro výběr diáře

15 komentářů:

  1. No, obdivuju tě, že tě baví takhle vést diář. :D Respektive, já jsem v těhlech věcech děsně nepořádná. :( Je ale pravda, že diáře jsem jeden čas vedla, hlavně když jsem začínala na SŠ a bylo toho na mě moc, než abych si všechny ty úkoly pamatovala. Jenže co mám konečně plně funkční telefon, místo diáře používám právě ten. A i mobil, přiznám se, někdy šidím a věci si spíš pamatuji. Děsně se za sebe v tomto ohledu stydím... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě je to životní nutnost. Ve škole mám nepravidelný rozvrh (každý týden výuka jinak + konzultace), v práci několik meetingů týdně a k tomu spousta dalších večerních a víkendových aktivit. Koukám, že ten týden na fotce jsem zvolila zrovna velmi pohodový - konec zkouškového a ještě po uzávěrce v práci, tak políčka zejí prázdnotou. :)

      Vymazat
  2. Diář je pro mě velkým pokladem! :D Letos jsem investovala pro mě dříve nemyslitelnou částku do diáře Personal planner (no, dobře, donesl ho narozeninový Ježíšek), ale jsem hrozně spokojená. Ale najít dřív tenhle odkaz, konkurence by byla dost velká... ten tvůj se mi hrozně líbí, tulipány zbožňuju, asociují mi automaticky příchozí jaro - a to já můžu!
    Rozvržení s pravou volnou stránkou jsem teď měla dva roky po sobě (v Moleskinu a českém Papelote - Farfalle) a přiznám se, že je to to jediné, co mi u PP letos chybí, ale už hledám řešení. :)
    Jsem ráda, že stromečky slouží! Samolepky do diářů miluju a nestačím se divit, jak se Fleppi rozrostlo! Pamatuju jejich začátky, bylo tam pár samolepek hlavně pro ty, co si vedou bullet-journal. A najednou, páni... já je asi potřebuju všechny. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Papelote jsem se také koukala, hodně se mi líbila jejich kulturní edice - ta je shodou okolností taky se samolepkami. Personal Planner vypadá fajn, akorát moc nemám ráda sloupcové kalendárium, takže by mi asi nevyhovoval.

      Vymazat
    2. Já taky nerada sloupečky, právě, že můj (velikost mini) má rozložení na šířku. U těch větších se dalo vybrat z vícero různých variant. :)

      Vymazat
  3. A jéje, zase ty diáře :-) Nepoužívám, nevedu, ale moc se mi líbí. Naštěstí za ně utrácet nemusím. Diářím si totiž elektronicky v mobilu a tuze mi to vyhovuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se používat diář v mobilu nenaučila, ačkoliv nějaké pokusy proběhly. Pro mě strašně nepřehledné. Hlavní je, že každej používá, co mu sedí nejvíc. :)

      Vymazat
  4. Já to letos na diář dost rezignovala. Vlastně jsem vůbec neměla náladu hledat ten pravej, jedinečnej a pro mě dokonalej. Takže jsem nakonec dala zavděk tomu, který jsem dostala v práci :-D
    Tenhle je moc hezký, miluju tulipány. Jenže přepisování anglického diáře už jsem si také zažila a podstupovat znovu bych to nechtěla :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cizojazyčným diářům jsem se bránila dlouhé roky; teď jej mám vlastně poprvé. Čekala jsem, že bude přepisování otrava, ale ve skutečnosti jsou státní svátky jen několik málo dní, takže se v záplavě narozenin takřka ztratily. Jmeniny moc neřeším, tak jsem si poznačila jen nejbližší rodinu. :D

      Vymazat
  5. Já jsem letos poprvé nevzala zavděk prvním diářem za 20 Kč, co mi padl pod ruku v Levných knihách, ale rozhodla jsem se, že si konečně pořídím nějaký opravdu pěkný, do kterého budu ráda psát. Takže mám tenhle a je super: https://www.knihydobrovsky.cz/diar-2017-vivella-special-denni-b6-zluty-679357. V reálu je ještě hezčí než na obrázku, je celý takový buclatý a roztomilý :D

    Samolepky nevyužívám, ale ty tvoje vypadají pěkně. A hrozně se mi líbí to srdíčkové pouzdro :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj diář je taky z Dobrovského. :) Na tvůj jsem se taky koukala, je na omak opravdu moc příjemný. Srdíčkové pouzdro pochází z Fleru, nedokázala jsem odolat. Prodává je Viki: http://www.fler.cz/viki-veronika-orsavova.

      Vymazat
  6. Vybírání diáře jsem schopná věnovat i měsíc intenzivního hledání :D Letos jsem si našla diář na bonami, je anglický, ale je strašně super a má také vlevo kalendář a vpravo poznámky. Ale stejně jsem se ještě nenaučila v něm plánovat, takže je bohužel většinou poloprázdný :D Díky za tip na samolepky už se jdu koukat na stránky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dneska konečně rozbalila obálku od Fleppi, tak jsem hned zabila půlku pracovní doby lepením nálepek. :D Diáře od Bonami byly také ve hře, mají moc pěkné kousky. Vybrala bych si.

      Vymazat
  7. Diář mě vždycky baví vybírat, sice to asi tolik neprožívám jako jiní lidé, ale dávám si na tom záležet. Přece jenom je s námi diář celý rok, tak to chce nějaký, s nímž si budeme rozumět. :D Letos jsem to vyřešila diářem z Levných knih, který je asi tak dvakrát větší než ten minulý (protože tam se mi ne vždycky vešly moje zápisy) a má naprosto super optimistický obal s barevnými motýlky, takže já jsem spokojená. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si s výběrem diářů dávám načas. :) V Levných knihách jsem ještě nikdy nepochodila, designově bývají jejich diáře pěkné, ale uspořádáním mi nevyhovují.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu!