středa 23. června 2021

Milujeme Saloos!

Saloos je tradiční česká značka aromaterapeutické kosmetiky, jejíž historie se píše už od roku 1993.

Protože se mě občas někdo zeptá, kam chodím pro přírodní kosmetiku a co bych doporučila na začátek, napadlo mě, že bych mohla o svých oblíbených značkách napsat pár slov. První ze článků je věnován právě Saloosu, ke kterému se pravidelně vracím pro kosmetiku tělovou i pleťovou.

Co mě na Saloosu baví, jsou vůně. Bylinkové a přírodní, nabité esenciálními oleji, které dokáží navodit příjemnou atmosféru, zklidnit před spaním nebo naopak ráno probrat. Společnost je jedničkou v oblasti aromaterapeutických přípravků, zejména co se týče prodeje esenciálních olejíčků do aromalamp nebo masážních olejů. Toto je přenášeno i do jejich kosmetiky.

Saloos kosmetika je postavená na zastudena lisovaných olejích a květinových vodách. Některé produkty nesou označení CPK BIO. Mně se moc líbí, že většina výrobků je dost multifunkčních.

Bio karité 

Bambucké máslo je univerzální přírodní pomocník kdykoliv, když je třeba pořádné hydratace. Používám jej namísto krému na ruce, ale i na zjemnění zvtrdlých pat nebo na obličej, když si pleť žádá něco více, typicky v zimě do mrazů nebo v létě po opalování. Jen pozor na vysoké teploty v létě, přírodní kosmetika je citlivější a máslo se může v horku srazit. 

Saloos nabízí bio karité v několika voňavých variantách a třech velikostech. Právě malé 19 ml balení jsem si velmi oblíbila. Ačkoliv se nezdá, vydrží velmi dlouho a zejména na cesty se jedná o šikovného pomocníčka, co plnohodnotně nahradí všechny krémy. Můj nejoblíbenější bambucký balzám je vanilkový. 

Saloos bio karité

Aromaterapeutické sprchové oleje

Tyhle produkty jsem si zamilovala asi nejvíce. Sprchový olej není olej do koupele, ale luxusní náhrada za mýdlo nebo sprchový gel. Olej při kontaktu s vodou vytvoří krémovou bílou emulzi. Mimo umytí nečistot i krásně hydratuje, takže není třeba žádné mazání po sprše, a díky aromaterapeutickým účinkům má báječný efekt na mysl. Mým oblíbencem je levandule, která krásně navnadí na spaní. 

Pleťová péče

Sama mám aknózní pleť s t-zónou, jež není třeba po většinu roku příliš mazat. I přesto jsem přišla na chuť hydrofilním odličovacím olejům. Na rozdíl od pleťových vodiček totiž nečistoty a make-up stáhnou mnohem šetrněji a pleť tak netrpí na nárazové odmaštění. Vhodné jsou i na odlíčení očí.

Důležitou zásadou u hydrofilních olejů je používat je v kombinaci s vodou - na mokrou, umytou pleť.  Tamponek, kterým olej nanáším, taktéž trochu namočím. V zimě poté buďto použiju krém nebo bio regenerační olej ze stejné řady, v létě po odlíčení hydrofilním olejem mazat ničím nemusím. Mou jasnou volbou je Lemon Tea Tree, jež je řada určená právě na mastnější aknózní pleť. 

Na dočištění nebo lehké osvěžení pleti kdykoliv v průběhu dne jsou pak skvělé květinové vody, které lze užívat i jinak: na hmyzí štípance, zklidnění kůže po holení nebo na usnadnění rozčesávání vlasů.

Saloos hydrofilní a regenerační oleje

Shrnutí

Péče od Saloosu je voňavá, pečující a dobře snášená i na problematické pleti. Nebojte se olejů! Můžou být výborným řešením i tam, kde bychom to nečekali.

Značka toho samozřejmě nabízí mnohem více, zejména pak velké množství jednodruhových olejů a olejových extraktů, mají třeba i celou řadu pro miminka... Saloos má velkou výhodu v tom, že je dobře dostupný i v běžných drogeriích a produkty není třeba nijak složitě objednávat.  

Trochu mě mrzí, že podobně jako u LUSH kosmetiky, ne všechny výrobky jsou čistě přírodní, což bych v případě kosmetiky označené jako naturcosmetic automaticky očekávala. Čistě přírodních produktů je převážná většina, občas se však ve složení mihnou chemické emulgátory. Zařazení do regálů s přírodní kosmetikou tak může být sporné.

Hledáte pouze 100% přírodní produkty? Pokud značka tyto údaje aktivně neuvádí, zkopírujte složení na web Slozenikosmetiky.cz nebo na Biooo.cz. Návodné jsou i certifikace - cokoliv označené jako bio nebo CPK bude bez příměsí.

Osobně doufám, že Saloos složení vychytá i u posledních produktů, už teď však jejich kosmetiku nekriticky miluji. Jak to máte vy? Vyhledáváte přírodní kosmetiku? Používáte něco od Saloosu?

Číst více článků o kosmetice a zdraví

Článek není sponzorovaný.

30 komentářů:

  1. Boudicko, zdravím. Já jsem nic od Saloos neměla, ale když si u Tebe o této kosmetice čtu, tak bych mohla něco zkusit. Kde tuto kosmetiku nakupuješ ? Mě zrovna dnes přišel balíček od Ziaja, objednala jsem si denní krém a pleťovou masku s kozím mlékem a pro nejmladšího syna zklidňující krém pro atopiky. Moje babička dělala různé mastičky a krémy ze všech možných bylinek. Já jsem zatím dělala jen z měsíčku a heřmánku. Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Saloos má v nabídce DM drogerie (i když ne úplně vše). Já jej většinou objednávám online na Pilulce spolu s lékárenskými potřebami. Myslím, že je značka docela dostupná i v drogeriích a "bio" prodejnách na menších městech.

      Ziaju znám jen z doslechu; osobní zkušenost nemám. Babička taky dělá vlastní mastičky, ale na moji problematickou pleť jsou příliš mastné, tak je na pleť používat nemůžu. Sama jsem zkoušela jen balzámy na rty.

      Vymazat
  2. Já od Saloosu používám jejich vonné olejíčky do aromalampy. Vyzkoušela jsem i jiné značky aromaolejů, ale vždycky jsem se vrátila k Saloosu. A mám doma sprchový olej, který jsem od někoho dostala, ale zatím na něj nedošlo
    (a teď jsi mne docela navnadila, že bych ho měla vyzkoušet)
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vonné oleje do aromalampy používám taky ráda - tak jsem vlastně Saloos objevila. Ten sprchový olej je skvělý, určitě jej vyzkoušej! Zpočátku to může být nezvyk, že nepění jako sprchový gel, ale ta hydratace a omamná vůně...

      Vymazat
  3. Přírodní kosmetiku používám už několik let a nedám na ni dopustit. Jak si jednou zvykneš na tu přirozenou vůni, už se nesmírně těžko vrací k těm dryáčnicky přehnaným umělým aromatům. Výběr je v poslední době navíc čím dál širší, a to dokonce i v normálních drogeriích, do kterých jsem si mezitím úplně odvykla chodit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, úplně souhlasím. Do běžné drogerie chodím jednou za pár měsíců pro pár drobností, jinak si vystačím s přírodní kosmetikou. Navíc, jak jsou přírodní produkty multifunkční, toho potřebuji čím dál méně...

      Vymazat
  4. Když jsem kdysi dávno chodila na kurzy masáží, od Saloosu jsem měla snad všechny olejíčky. Nádherně to voní! To taky uznávám :) Absolutně jsem netušila, že to je česká značka :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tuhle značku jsem vůbec neznala. Já bych chtěla začít používat hlavně nějaký přírodní šampon. Ale upřímně - mám pocit, že nejlepší šampony jsou ty pánské. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na šampony mám ráda LUSH, který tedy není 100% přírodní, ale dobře si rozumí s mými vlasy a vyhovuje mi tuhé balení, které je super nejen na cesty. Ale už delší dobu si říkám, že dám šanci i nějakému opravdu přírodnímu.

      Vymazat
  6. Já se se svou pletí trápím už roky a nikdy mi nic moc nepomohlo. Po téhle značce už pokukuju dlouho, tak jí třeba někdy zkusím dát šanci :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně nepomohlo taky nic. :D Od kosmetiky vyžaduji, ale pleť zbytečně nezatěžovala a nezhoršovala akné, ale že bych očekávala zázraky, to zase ne. Samospásný bohužel ani Saloos není.

      Vymazat
  7. Došla jsem je do koupelny spočítat - momentálně mám od Saloosu šest různých pleťových olejů a ještě k tomu hořčíkový na namožené svaly. (A další dva mám v práci.) Bio Karité mi ale moc nesedlo - nemám ráda, když do balzámu na rty musím hrabat prsty, a místo krému nebo oleje se to špatně používá, protože je problém je roztírat. Mám nicméně mezeru ve sprchových olejích, ty jsem ještě nezkoušela, napravím! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty sprchové oleje jsou úplně mhh! Co se týče bio karité, oblíbila jsem si malá cestovní balení, která jsou skvělá do kabelky, na výlety... Lze je použít na cokoliv a vím, že se po nich neosypu :). Na doma ale taky volím másla, se kterými se lépe pracuje. Teď mám rozdělané univerzální přírodní krémy z Purity Vision (vanilkový a růžový), které jsou sice taky na základu bambuckého másla a krásně vyživují, ale moc hezky se roztírají. Ve vedrech ovšem taky trpí na srážení a vychází o něco dráž než Saloos.

      Vymazat
  8. Ja od Saloos nemám nič a ešte som ani nemala ale rada by som niečo otestovala.

    my blog DISCOVERINGGLAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že zrovna Saloos je velmi dobře sehnatelný i v běžných drogeriích. :)

      Vymazat
    2. Saloos znám, hlavně odličovací oleje. Podle mě jo to fajn značka :)

      Vymazat
  9. Jééé se článkem o Saloosu si mi udělala ohromnou radost! Sama se začínám kamarádit s přírodní pečující kosmetikou a po Saloosu pokukuji už dlouho, protože vím, že jsou jejich produkty na olejové bázi a hodilo by se mi něco takového na odličování očí a možná jsi mě "ukecala" i na ty sprchové olejíčky :-D. Já sama teď zkouším české značky Purity Vision a Lobey. Přišla jsem na ne na IG profilu Kateřina Routová, která se právě na svém účtu věnuje péči o pleť a přijde mi naprosto skvělá dost mi otevřela oči právě v té přírodní kosmetice a správné péči :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ehm, zapomněla jsem ťulpas napsat, že už pravidelně roky při rýmě kupuju od Saloosu ten nosní krém. Je naprosto úžasnej! Vždycky si při rýmě poškrábu okolí nosu s tímhle sice problém úplně nevyřeším, ale je to daleko lepší než bez toho :-)

      Vymazat
    2. Purity Vision mám taky moc ráda, beru od nich hlavně tělové oleje a univerzální krémy. Lobey neznám, díky za tip! Saloos odličovací oleje stáhnou i řasenku, ale není to tak rychlé jako s dvoufázovými odličovadly určenými přímo na oči. Já oči líčím málo, tak jsem to nikdy neřešila.

      Vymazat
  10. Moje srdcovka, už roky používám jejich výrobky a nikdy jsem se nespálila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, vzpomínám na článek o Saloosu na tvém blogu! :)

      Vymazat
  11. Super článek! Já se snažím používat přírodní kosmetiky co nejvíce, ale stejně mám své oblíbence z lékárny, na které nedám dopustit a myslím si, že mají v mé kosmetické taštičce náležité místo. :) Produktů od značky Saloos mám několik a rovnou dva, o kterých tu básníš. Moc ráda používám jejich esenciální oleje, ale i balzám na nehty, který mi přijde naprosto báječný! <3

    Tereza z blogu Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda čtu, kolik se tu sešlo fanoušků Saloosu - to jsem vůbec nečekala! Teri, nedělám si iluze, že by mohla přírodní kosmetika být cestou vždy a pro každého. Naopak, alergické reakce na jednotlivé složky jsou docela časté, komfort používání je nižší (kvůli krátké trvanlivosti i tání při letních vedrech) a každému hlavně na pleť funguje něco jiného. Úplně souhlasím, že i tebou zmiňovaná kosmetika z lékárny má svoje místo. :)

      Vymazat
  12. Saloos milujem! Už pár rokov dozadu som prešla na výlučne prírodnú kozmetiku a snažím sa podporovať lokálne značky; a Saloos som si veľmi obľúbila. Majú široký výber veľmi kvalitných produktov. Mojim obľúbencom je jednoznačne ich ricínový olej 😍

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Dlho očakávaný projekt — kolekcia oblečenia SIMPLYBERENICA

    OdpovědětVymazat
  13. Na odličovák s lemon tea tree se taky chystám, miluju tu vůni :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si na ni musela chvíli zvykat, protože bych sáhla spíše po jiné. Nakonec jsem si ji ale velmi oblíbila a teď už k olejíčku čichám i jen pro potěšení. :)

      Vymazat
  14. Saloos neznám. Přiznám se teda ale že kosmetiku moc nepoužívám. Jen na obličej masky, které mi pomáhají ohledně problematické pleti. Spousta věci mi na pleť vadí, ale třeba bych mohla zkusit něco přírodního. :)
    Já jsem se hlavně snažila sehnat nějaký šampon bez parabenů a silikonů, přírodní šampon to není. Ale nedělá mi problém na pokožku a to je pro mě hlavní, že mě nesvědí po umytí hlava, jak se mi to stávalo u některých šamponů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fajn, Káťo, že jsi trefila na dobrý šampon. Já jsem taky svůj nejoblíbenější (vlastně dva nejoblíbenější, střídám je) hledala dlouho - a také nejsou 100% přírodní, ale pouze bez sulfátů a parabenů. Nejdůležitější je najít něco, co ti opravdu vyhovuje. :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu!