čtvrtek 31. prosince 2020

Covidových 2020

2020 se chýlí ke konci. Kdybych jen bývala tušila, že jednou budu dětem vyprávět, jak jsme během 21. století zažili nejen prohibici, ale i zavřené hranice!

Divoký rok plný omezení, výstupů z komfortní zóny a občasné bezmoci, ale také učení se trpělivosti, hledání nových cest, posouvání limitů a objevování štěstí v úplně nových situacích. Dát si letošek podruhé? Děkuji, nechci. I přes to všechno mi však 2020 v retrospektivním pohledu nepřijde vůbec zlý. 

  • Změnila jsem práci. Z financí jsem se přesunula do IT, konkrétně na SAP podporu. Po 3/4 roce mám stále pocit, že je vše nové, ale posouvám se každým týdnem. První samostatně uzavřené tickety, queries, customizing, transporty mezi systémy... V prosinci jsem překlopila do produkce první vlastní projekt. Učím se od těch nejlepších a moc mě to baví.
  • Pořídila jsem si auto. Po mnoha letech jsem se odhodlala začít aktivně jezdit. Pořád je co zlepšovat, ale D1 už zvládám bez stresu a na tachometru svítí od srpna 4.600 najetých kilometrů. Neleknu se rozbitého posilovače řízení ani vybité baterky.
  • S předchozím bodem souvisí, že jsem se vydala na svůj první roadtrip jakožto plnohodnotný řidič. Spíše než dovolená to byla autoškola za pochodu, ale prošla jsem.
  • Zjistila jsem, že dokážu být samostatná. Mnohem více, než jsem si kdy myslela. Po jarním rozchodu s Matěm mi nic moc jiného nezbylo, ale ač sama v Praze a místo chození do práce uvězněná na home office, postarala jsem se.
  • Pečení tvarohových buchet jsem dotáhla k dokonalosti. 
  • Zvládla jsem dvě karantény. Jarní, která mě sebrala bezvýchodností celé situace, a podzimní, která byla o to protivnější, že jsem sama lehla s covidem a než jsem se dala do pořádku, přišel další lockdown. Přesto jsem vděčná - nemoc u mě měla jen velmi lehký průběh.
  • Konečně jsem vytřídila oblečení. Zatímco předchozí roky byly spíše nakupovací, letos se mi podařilo dostat svoji šatní skříň do plně udržitelného stavu. Oblečení, které mám doma, mi sedí, nosím ho a přináší mi radost. Nic nechybí, nic nepřebývá. A podobně to mám i se zbytkem domácnosti.  
  • Začala jsem zase tančit. Po letech obdivování fusion tribal orient jsem se přihlásila právě na něj. Pohyby jsou těžké, pro mé tělo nezvyklé, ale tuze krásné. 
  • I přes omezená setkávání jsem si na podzim našla skvělého kluka (co kluka, chlapa dospělého!). Partnera, se kterým si rozumíme i beze slov, máme stejné nápady i představu o budoucnosti. Věřím, že tentokrát už to bude napořád.

Byl to rok plný přizpůsobování se situacím, které jsem si nevybrala, a hlavně neustálého učení se. Jsem ráda, že se mi podařilo počáteční frustraci přetavit do tvořivé energie a nasměrovat ji tím správným směrem, abych si teď mohla říct, že jsem celý rok zvládla prožít dle svého nejlepšího vědomí. 

Do 2021 vstupuji pod šťastnou hvězdou a vám přeji totéž. Štěstí, zdraví, mnoho lásky i radosti. A pochlubte se prosím do komentářů, co se letos podařilo vám! :)

Vánoční Šumava


34 komentářů:

  1. Tak to jsi v tomhle roce zvládla opravdu hodně! Myslím, že jsem se v tomhle roce naučila více soustředit na maličkosti, které přináší radost. Home office a karanténa nás s manželem víc sblížila. Taky jsme se společně naučili starat se o dalšího živého tvora - Froda :D.
    Moc ti přeju, ať se ti v novém roce daří, ať je lepší, než ten předchozí a ať ti něco udělá radost každý den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Silwiniel! Ano, "maličkosti, které přináší radost" - to je krásně řečeno a můžu jen souhlasit. Krásný nový rok vám všem!

      Vymazat
  2. Panejo, tak to jsi letos zvládla plno velkých věcí! Ono je důležité si to všecko napsat a člověk pak zjistí, že i když ten rok byl takový nijaký a zamrzli jsme v březnu, tak že jsme toho vlastně dokázali hrozně moc! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Normálně nesepisuji, ale loni/letos jsem musela udělat výjimku, protože to byla místy dost divočina. :) Krásný nový rok, Jitt!

      Vymazat
  3. Moc krásné shrnutí a jsem ráda že ten rok byl fajn, ta nová práce a chlap, to zní úplně úžasně. :) Obdivuji tě za auto, já doteď nebyla schopná sednout za volant.
    A to tančení zní také moc fajn. :)
    Tak přeji jen všechno nejlepší do nového roku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji a přeji taktéž jen to nejlepší, Kači. Snad už je to divné období za námi a bude jen dobře. :)

      Vymazat
  4. Moc ráda jsem po celý rok četla, co je u tebe nového a teď se těším, až se poznáme i v reálu :) Do nového roku ti přeju, abys byla spokojená a všechno se ti dařilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, moc se na setkání těším! Jakmile bude cesta do domoviny, dám vědět. Děkuji a nápodobně přeji jen to nejlepší.

      Vymazat
  5. Ono vždycky závisí na úhlu pohledu - sklenice může být poloprázdná, ale taky poloplná :). Rok to byl opravdu divný, ale i samotný fakt, že člověku nepřinesl nic výrazně negativního, je vlastně pozitivní. A ony se ale dály i pozitivní věci - já se třeba seznámila se slečnou svého syna, stihla jsem oslavit kulaté jubileum s kolegy i s užší i širší rodinou, těsně před jarním lockdownem jsem si užili prodloužený víkend v Českém Krumlově a těsně před tím podzimním týden v Krušných horách...
    Do dalšího roku ti přeju pohodu, lásku, štěstí a ať ti ta šťastná hvězda pořád svítí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Stáni, a taktéž přeji jen to nejlepší celé vaší rodině. Krásně řečeno, že už jen to, že loňský rok všichni blízcí zvládli ve zdraví, je vlastně ohromně pozitivní. S tím nelze než souhlasit. A vy jste toho tedy také stihli hodně! :)

      Vymazat
  6. Takhle sepsané to vůbec není špatné! Když jsem jednotlivé body sledovala aktuálně probíhající na blogu a twitteru, připadalo mi to jako mnohem delší doba - to všchno se vážně stalo 2020? Páni!
    Přeju hodně štěstí a zdraví do letoška. Snad to bude poklidnější :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Loňský rok byl jak horská dráha... Snad už bude klidněji. Začátek roku jsem slušně prolenošila, tak když bude platit "jak na Nový rok, tak po celý rok", nečeká nás nic než pohoda. Děkuji moc a do 2021 jen to nejlepší přeji (hlavně hodně zdraví! tobě speciálně :)).

      Vymazat
  7. Krásný, krásný článek plný velkých skoků a kroků. Připadá mi, že jsi na konci roku byla šťastná a spokojená i přes ty všechny nesnáze. Tak ať to na podobné vlně jede i v novém roce! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Juli, jsem teď moc šťastná :). Děkuji a přeji nápodobně jen to nejlepší. Zdraví celé rodině a tobě i nějakou tu super práci, ve které budeš spokojená.

      Vymazat
  8. Moc pěkný článek Boudi! Opět se ukázalo, že všechno zlé je pro něco dobré :-). S tím autem to máme stejně, akorát ty jezdíš víc a delší trasy :-). Já nemám zimáky - nedostatek financí, tak ve většině jezdídích případech pokud opravdu není sucho a teploty nad nulou, tak musím vydržet do jara. Ať se ti v letošním roce daří a moc zdraví vám oboum :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Káji! U zimního ježdění jsem ještě dost nejistá, stačí mi kombinace tmy a mlhy. Na sněhu jsem ještě neřídila. Jinak to ale není taková hrůza, jak jsem se bála, a už se pomalu těším na jaro, až budu moct jezdit víc a dál. :) I vám s Jakubem vše nej do dalšího roku. Ať se svatba i stavba domku podaří a jste zdraví a spokojení!

      Vymazat
  9. To je krásný, mám radost i za tebe, co vše se ti podařilo a co jsi zvládla :) Moc ráda jsem tě poznala i osobně a doufám, že se i v tomto roce uvidíme :)
    Do nového roku ti přeju všechno nejlepší a držím palce, aby ti to s přítelem vyšlo ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi, moc děkuji a také přeji jen to nejlepší do dalšího roku vám oběma. Ráda tě zase brzy uvidím! Teď už jen aby otevřeli kavárny a my si měly kam zajít sednout. :)

      Vymazat
  10. V mnoha věcech byl náš rok podobný, jen já zatím stále doufám, že toho vytouženého partnera teprve potkám. :) Snad to bude brzy, moc ti držím palce, aby rok 2021 byl ještě lepší a aby ti vše vycházelo podle představ. :)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Luci, a přeji jen to nejlepší a samá splněná přání.

      Vymazat
  11. Tak to byl skutečně rok plný změn! :-) Gratuluji ke všem úspěchům, myslím, že jich vůbec nebylo málo :-) Ať se ti daří i nadále a nový rok přinese jen samé dobré věci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, moc děkuji. Většina nebyla vůbec plánovaná, prostě se to tak sešlo... Zpětně jsem za to ráda, ačkoliv bych byla raději, kdyby letošek byl o chlup klidnější. Krásný nový rok přeji!

      Vymazat
  12. Těší mě, že se ti letošní rok povedl a zažila jsi spoustu dobrých věcí. :-) Inspirovala jsi mě, asi udělám taky takový přehled. Do nového roku přeji jen to nejlepší. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc a přeji nápodobně jen to nejlepší! :)

      Vymazat
  13. Jak se říká, konec dobrý, všechno dobré. Moc ti přeju, aby ti současné štěstí vydrželo, máš ho zasloužené. A že tě tolik bezvadných věcí zastihlo v tomto podivném roce je skvělé - spousta lidí v mém okolí by takový milý přehled dohromady nedala...
    Pro mě je tohle rok, kdy k nám přibyla Aťka, a tomu z celé rodiny nemůže nic jiného konkurovat. Mělo to tak být, protože dodává energii a naději celé naší rodině, a loni jsme to potřebovali více než jindy.
    Díky, že jsme tě letos mohli sledovat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tlapičko, pro vás je otázka, co se loni podařilo, vskutku řečnická. Aťka opravdu nemá konkurenci, takové sluníčko milé. :) Moc děkuji a přeji celé rodině jen to nejlepší!

      Vymazat
  14. To byl tedy nabitý rok! :) Koukám, že se stalo i mnoho dobrého, a to je super! Já osobně si myslím, že nás tenhle rok mnohé věci naučil. :)
    Přeji ti mnoho úspěchů ve vztahu, v práci a všem dalším! Zkrátka ať rok 2021 co nejlepší!

    Mimochodem - Obdivuji tvou práci!

    Listy pohybu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak. Spousty věcí jsem si loni začala více vážit. Co byla ještě začátkem loňského roku samozřejmost, dneska samozřejmé vůbec není, což je vlastně dobré uvědomění :). Děkuji moc a i tobě přeji do 2021 jen to nejlepší!

      Vymazat
  15. No tak minimálně za to pečení buchet stál rok 2020 za to. :)

    OdpovědětVymazat
  16. No ale teda - to jsou samá pozitiva! :o
    A najít si chlapa v roce 2020... Nemám slov. Protože i za normálního stavu je to výkon téměř nadlidský. Seš umělkyně prostě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že covid otesal lidské povahy až na dřeň. Co mám ze zkušenosti své i z okolí - blbě se teď seznamuje, ale pak to jde o to rychleji, když se namísto večeří a wellness víkendů řeší společná karanténa, testování nebo prostě jen strach o rodinu či podnikání...

      Vymazat
  17. Páni! I přes to vše jsi měla tento rok napilno, to je super! A je skvělé, že jsi v tom všem ještě našla chlapa, ten vesmír to prostě umí zařídit.

    Pro mě byl rok 2020 víceméně negativní, i když několik fakt super momentů a zážitků bych v něm také našla. Do roku 2021 jsem vstupovala s tím, že už musí být líp, ale zatím také žádná sláva, snad už se to otočí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Baru! Přeji, ať je pro tebe 2021 vydařenější. :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu!