pátek 29. ledna 2021

Eponiny korálky

Dnes bych vám ráda představila uměleckou tvorbu mé maminky, vystupující pod jménem Epona. Je to pár měsíců, co jsem jí vytvořila nové webové stránky EponinyKoralky.cz a mamka začala o špercích psát blog.

Maminka se zabývá ruční výrobou šitých šperků, korálkové výšivky, sutašek a nově rozšířila repertoár i o vinutky. Šperky jsou precizně zpracované originály, které jinde nepotkáte. To, co před 11 lety začalo jako nevinný koníček na dlouhé zimní večery, vyrostlo do pořádného oře. Stále přibývají nové techniky a loni v létě dokonce i dílna.  

Masivní náhrdelníky s polodrahokamy, náušnice s blýskavými Swarovski, korálky kombinované s látkovými prýmky, tzv. sutaškami, nebo na kahanu ručně vinuté skleněné perle. Až desítky hodin práce na každém šperku, zlámané jehly, rozpíchané prsty i nekonečné zásoby materiálu vyskládaného všude po bytě. Detaily a provedení se nedají srovnávat se sériově vyráběnou bižuterií. Loni kvůli covidu nemohly probíhat prodejní akce, a tak doufám, že aspoň novým webem se nám podaří odbyt trochu podpořit.

O špercích bych toho mohla napsat mnohem více, ale myslím, že mamka to sama zvládne na svém blogu nejlépe, a tak vás jen odkážu na něj: 

Eponinykoralky.cz/blog/

Buďte prosím shovívaví, jedná se o můj první pokus napsat web na Wordpressu. Mimo blogové příspěvky mají stránky i dost rozsáhlou galerii, kde je nafocená kompletní tvorba za posledních 10 let. Prodej probíhá buďto přes Fler, kde jsou zveřejněné již hotové kousky, nebo formou tvoření na zakázku - stačí se jen ozvat.

Tak ať se ti daří, mami! 




18 komentářů:

  1. Koukla jsem na blog a maminka fakt dělá krásné věci. Ještě se vrátím, abych prozkoumala galerii, teď jsem jen nakoukla... A stránky mi připadají fajn. Jen by možná byla fajn možnost nastavit si zasílání oznámení o přidání nového článku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, moc děkujeme. Zasílání oznámení myslíš e-mailem? Ve smyslu přihlášení k newsletteru? Já stahuji články z různých zdrojů přes RSS do čtečky (např. aplikace Feedly), kde stačí zadat URL webu. Tím, že jiné možnosti nepoužívám, tak mě newsletter ani nenapadl. Díky za tip.

      Vymazat
  2. Maminka je skutečně velký talent, takhle originální a propracované šperky se jen tak nevidí! Tak ať se jí i v téhle covidové době co nejlépe daří! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme! Mamka bude mít z komentáře radost. :)

      Vymazat
  3. Eponinými šperky se kochám na Facebooku a čas od času si přijdu počíst i na blog - dobrá práce, je moc pěkný. Sice ze šperků nenosím nic jiného než náušnice, a to obvykle jednoduché stříbrné, ale ty náhrdelníky jsou tak nádherné, že bych si její příspěvky nechtěla nechat ujít ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Eithné! Mamka je vždycky moc potěšená z každého komentáře.

      Vymazat
  4. Ten předposlední modrý náhrdelník je nádherný! Maminka je moc šikovná.

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera. Maminka je moc šikovná. Musí to být obrovská rýpačka. Jen tak dál :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Roni. Mamka bude mít z takového milého komentáře velkou radost.

      Vymazat
  6. To jsou moc hezké šperky, tak přeji, ať se jí prodej daří. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Koukám koukám, že se asi kouknu víc a zapátrám, jestli tam nevyhlídnu něco ke svatebním šatům :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Tvojí mamince moc fandím a její tvorbu obdivuju už dlouho. Má šikovné ruce a ohromný dar. :-) Držím palce, ať se jí na nové adrese daří! A blog je rozhodně vydařený. Mohu přispět ždibcem podpory a přidat si její stránku do odkazů na blogu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme, Tlapko! Jasně, že ano - vždyť je to čest. :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu!